Thursday, January 1, 2015

2014

#throwback jap eh.

Semalam orang lain sebuk nak celebrate new year bagai.
Aku relax je celebrate atas katil sambil krohh krohh air liur basi meleleh.

Tahun yg sangat mencabar. Banyak sgt dugaan utk kita semua terutama sekali rakyat malaysia.
Bermula dgn MH370 yg hilang dan sampai sekarang still tak ada khabar berita.
Kemudian digemparkan lagi dgn MH17 yg ditembak dan terhempas. Al-fatihah
Banjir paling teruk terjadi untuk tahun ni.
Selang beberapa minggu je lagi nak new year QZ8501 pulak hilang dari radar dan sekarang di sahkan terhempas.

Masyaallah.
Hebatnya ujian dan dugaan yg Allah berikan kepada kita ni.
Semoga kita tabah menghadapi hari-hari yg akan datang.
Dan semoga apa yang terjadi pada tahun 2014 ni menjadi satu pengajaran.
Percayalah Allah dah tetapkan yang terbaik utk kita.
Semua yg berlaku ini ada hikmah disebaliknya.

Al-fatihah.